• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/umut.sel.7165

İŞ ALANLARIMIZ


Yalıtım uzun ömürlü bir yatırımdır.
Ancak;
Doğru yalıtımla,
doğru yatırım yapılır.

Uzun ömürlü yalıtım
ve doğru yatırım için
alternatif yeni ve güncel malzemeler ile yalıtım
öneriyoruz.

Mekanların soğuk olmasının nedeni dışarıdaki soğuk havanın içeri girmesi değil, içeride sıcak havanın dışarıya çıkıyor olmasıdır. Binaların dış cephelerine uygulanan klasik ürünler ancak bina duvarları ısıyı içerisine hapsettikten ve doyum noktasına ulaştıktan sonra etkisini göstermektedir.
Sıradan bir beton duvar yüksek miktarda ısıyı bünyesine hapsedebilir. Bu da kaybedilen enerji demektir. Burada yapılması gereken, binanın içerisindeki sıcak havanın duvarlar tarafından biriktirilmesini engellemek olacaktır.

Isı yalıtımı ısı iletim katsayısı düşük, belirli bir kalınlığı olan malzemeler ile yapılır. Bu şekilde belirli bir ısı direnç sağlanır.
Yapılarda ısı yalıtımı enerjiden tasarruf sağlayarak gaz, kurum ve toz emisyonunu azaltıp çevre kirliliğini önler. Duvar, ısı köprüleri, zemin ve tavan yüzey sıcaklıklarının iç konfora olduğu kadar yapı kabuğu üzerinde de önemli etkileri vardır. Yeterli yalıtım yaşam kalitesine katkıda bulunur ve bina dokusunun korunmasına yardımcı olur. Sağlıklı ve rahat yaşam sadece uygun ısı ve nem şartlarına sahip olan mekanlarda mümkündür.

Duvar ve ısı köprülerinde yoğuşma, rutubetli alanlar, küf oluşması ve çatlamalar doğru yalıtım çözümünün uygulanması ile etkili bir şekilde önlenebilir. Bina yalıtımı yapılırken ısı kaybına müsait geniş yüzeylerin (duvarlar, çatı, zemin) yanı sıra muhtemel ısı köprülerine de (subasman, kirişler, lento, radyatör muhafazaları, parapetler, donatılı beton sütunlar, pencere denizlikleri, pencereler arasındaki taşıyıcılar, duvar dış köşeleri, duvar birleşim yerleri) gereken önem verilmelidir. Isı köprülerinin yalıtılmaması ciddi miktarda ısı kaybına neden olmanın yanı sıra yoğuşma, küflenme, çatlak oluşmasına yol açar.
Eğer bir fayda-maliyet karşılaştırması yapılırsa, ısı yalıtımı hem ekolojik hem de ekonomik açıdan yararlı ve çok kısa sürede geri kazanılan bir yatırımdır. Bununla birlikte inşaatın fiziksel ve teknik prensiplerinin incelenmesi ve yüksek kalitede uygun yalıtım malzemesinin kullanımı önemlidir.

Isı köprülerinin oluşumunu önlemek ve yalıtımın sürekliliğini sağlamak için yapılan uygulama ile ısı yalıtımı yaptırmış olursunuz.
Bir binada tüm cepheler ile birlikte taban ve çatıya da ısı yalıtımı uygulanmalıdır. Sanıldığının aksine ısı kayıpları veya kazançlarına sadece cephe değil, çatı ve tabandan iletilen ısı da önemli ölçüde neden olmaktadır. Binanın zemini donatılı beton elemanı olduğundan zemin, ısı köprüsü etkisi gösterir ve bina kolonlarından çektiği ısıyı hızlı bir şekilde toprağa ileterek ısı kaybına sebep olur.
Diğer yandan bina içerisinde ısınan hava da fiziksel olarak daha yükseğe, çatı katına yükseldiğinden çatıdan ısı kayıpları da fazla olmaktadır.
Kat aralarında düz plak döşeme yerine yalıtımı sağlayacak yapı elemanları kullanılmalı, çatı katlarının döşemeden veya mertek seviyesinden ısı yalıtımı yapılmalıdır. Ayrıca pencerelerin iklim bölgesine göre doğrama ve çift cam olarak doğru seçilmesi gerekmektedir.

UMUTSEL TARIM AŞ.
Tüm ürünlerimiz için bizimle iletişimde kalmaya devam edin.
Hava Durumu
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam13
Toplam Ziyaret47167
AlışSatış
Dolar32.127132.2558
Euro34.634934.7737